Dieren kijken als je slechtziend bent

by Gastblogger

DSCN1225
De zomer is de ideale periode om een dagje weg te plannen. Mijn vriend en ik waren op 3 augustus alweer 3,5 jaar samen en hebben dat gevierd met een dagje Wildlands Adventure Zoo in Emmen.

Eerder waren we al naar Aquazoo en de Apenheul geweest. In Aquazoo heb ik bijna geen dieren gezien, dus daar willen we niet nog eens heen. Ik heb al moeite met het ontdekken van dieren als ze wat verder weg zitten, maar als mijn (goed ziende) vriend de dieren ook niet ziet zitten is er niet veel aan. De Apenheul was een stuk leuker, omdat je in het begin de aapjes heel dichtbij kunt zien komen. Deze doodskopaapjes klommen zelfs bij mij op schoot, zoals je op de foto kunt zien. Ook in andere delen van de Apenheul kon ik wat apen zien zitten.  Soms betekent dat dat ik ze gewoon als hele aap kan onderscheiden, dus ook zie waar de kop en poten zitten, maar soms is het een vlek in de verte waarvan ik weet dat hij daar moet zitten.

DSCN1231

Spannend dus wat Wildlands ons zou brengen. Afgelopen voorjaar had ik de tv-serie over de verhuizing naar de nieuwe dierentuin al gevolgd, dus ik had een beetje een idee hoe het eruit zou zien en wat ik kon verwachten. We zijn begonnen met Northica, het deel met de waterdieren. Aan het begin waren meteen al de pelsrobben, die  ik ook kon zien in het water, toen we later terugkwamen zag ik er ook 2 liggen op een steen. Ze staken qua kleur niet heel goed af, maar ik kon zien dat er iets op de steen lag en soms bewogen ze een beetje. In Northica zagen we nog pinguins, vissen (heel vaag onder water achter glas) en ijsberen. Mijn vriend zag ijsberen, zelf zag ik ergens in de verte een wit/gele vlek die misschien wel een ijsbeer had kunnen zijn.

In Serenga, het safarigedeelte van Wildlands, heb ik best veel dieren gezien. De nijlpaarden zijn mij niet gelukt, maar mijn vriend heeft geprobeerd ze aan te wijzen. Ik vond het erg bijzonder om de leeuwen te zien liggen op de heuvel. Zo staken ze mooi af tegen de lucht en kon ik ze zien liggen. De giraffes staan in Wildlands lager dan het pad waar de mensen over lopen, waardoor je zo oog in oog staat met een giraf. Ze eten het gras vlak voor je voeten weg. Bij de bavianen tempel kun je de bavianen overal zien zitten, soms lopen ze heen en weer of rennen een paar kleintjes achter elkaar aan. Hun tempel loopt in trapsvorm af en waar wij stonden kon je ook naar beneden kijken en zat er vaak een baviaan vlak onder ons. We hebben ook de safari genomen en meteen al aan het begin liep er een struisvogel vlak langs mijn kant van de safariwagen. De chauffeur vertelde onderweg van alles over de dieren die we tegenkwamen. Ik heb zebra’s gezien, neushoorns en impala’s (stonden ook mooi op een heuvel), kamelen (stonden aan de andere kant van de safariwagen, maar kon ik wel een beetje van zien) en volgens mij stonden hier ook nog waterbokken. in Serenga hebben we ook nog prairiehondjes gezien. Ze zaten rond een soort kar die in hun leefgebied staat en soms zag ik iets kleins bewegen rond de kar.

Hierna was het tijd om naar Jungola te gaan, de jungle van Wildlands. Eerst kwamen we door een vlindertempel waar ik ook vlinders best dichtbij heb gezien. Na de vlindertempel kom je weer even buiten en kun je naar de olifanten kijken. Je staat ook hier hoger dan de olifanten, waardoor ik er mooi zicht op had. De olifanten trokken blaadjes van bomen en ik zag de bomen ook heen en weer bewegen. Jungola is vooral de grote kas en daar gingen we dan ook in. Ik hoorde veel apen en vogels geluiden maken, maar heb ze niet gezien. We zijn met de boot op de Rimbola rivier gegaan. Ik vond het jammer dat deze boot geen audiobegeleiding of een gids had. Met de boot kwamen we in ieder geval langs een eiland met apen. De apen werden net gevoerd en renden druk heen en weer, waardoor ik ze wel heb gezien. We kwamen ook nog langs de olifanten die in het water waren en hier heb ik ze ook nog een beetje kunnen zien. In de kas was het erg warm en benauwd en we zijn daarom niet heel lang meer in de kas gebleven. Buiten kwamen we nog langs de otters en daarna hebben we nog even een rondje door Serenga gemaakt om bij het voeren van de bavianen te kunnen zijn.

Helaas waren we mijn fotocamera vergeten, dus jullie moeten het doen met de oude foto uit de Apenheul bij deze blog.

Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten