De laatste loodjes

by Kim

De laatste loodjes voor je op vakantie gaat wegen altijd zo zwaar! Eigenlijk heb ik dit jaar nog geen vakantie gehad. Ik ben wel een weekend weg geweest naar de Veluwe (wat echt genieten was), maar dat is niet lang genoeg om echt bij te komen. Dit jaar ben ik twee weken afwezig geweest van mijn werk door de opname in het ziekenhuis, maar dat is geen vakantie en was vermoeiender dan werken. Ik merk nu echt dat de rek er mentaal echt uit is, ik ben moe en snel geïrriteerd en ik kan me niet meer zo goed aanpassen in stress situaties. Waar ik normaal met ideeën of oplossingen kom zijn mijn hersenen nu vooral bezig met het onthouden van liedjes zoals ´De wielen van de bus´ of ´Daddy shark´. En geloof me dat wil je echt geen 8 uur lang in je hoofd hebben!

Uiteraard besef ik dat ik een bofkont ben dat ik voor twee weken naar de andere kant van de wereld kan vliegen. Door mijn werk is het financieel haalbaar om zo´n reis te betalen en gelukkig lukt het lichamelijk ook nog om dit te doen. Voor vele spoonies is het onmogelijk om 12 uur in een vliegtuig te kunnen zitten en ik ben heel dankbaar dat ik dit nog wel kan. Net zoals ik weet dat het voor vele onmogelijk is om zoveel geld in een vakantie te stoppen terwijl je alles nodig hebt om iedere maand rond te komen.  Toch ben ik van mening dat of je nou naar de Veluwe gaat of wel in dat vliegtuig kan stappen, we hebben echt allemaal die vakantie weleens nodig!

Vakantie is goed voor de mens

Hoe fijn is het om even uit die dagelijkse sleur te zijn, op een andere plek waar je zoveel nieuwe dingen ziet. Ondanks dat je de dagelijkse momenten hebt i.v.m. je aandoening, pas je toch je ritme aan op vakantie. Je bent veel meer buiten. Ook blijf je langer op omdat je een spelletje wilt winnen of een fijn gesprek voert met elkaar. Voor mij is het (meer) buiten zijn heel belangrijk in mijn vakantie omdat ik daar rustig van wordt. Door die rust kan ik mezelf weer opladen en zullen mijn hersenen uiteindelijk weer wel oplossingen voor problemen kunnen bedenken.

De temperatuur van de vakantiebestemming speelt een grote rol m.b.t. de CRPS in mijn arm. Landen rond de evenaar waar er constant een gelijke warme temperatuur is zijn voor mij het beste. Niet teveel temperatuurwisselingen zorgen voor minder pijn en dus ook een betere vakantie. Daarbij zorg ik er ook altijd voor dat ik activiteiten afwissel met rust om ervoor te zorgen dat ik zoveel mogelijk uit mijn vakantie kan halen. Je kunt je beperking niet vergeten en zult er ook op vakantie altijd rekening mee moeten blijven houden. Het is belangrijk om dan zelf te bekijken hoe je er voor jou alles uit kan halen en je zelf ook echt geniet!

 (Koffer)stress

De kofferstress is op het moment van schrijven vol aan de gang. Overal liggen lijstjes met spullen die ik mee wil nemen en ik ben er al achter gekomen dat ik teveel kleding mee wil nemen.  Ik denk dat jullie het wel herkennen dat je overal op voorbereid wilt zijn. Dat gaat helaas niet met maar 20 kilo ruimbagage dus heb ik al veel spullen weer uit mijn koffer gehaald. Belangrijkste spullen (medicatie, paspoort e.d.) liggen klaar, nu moet ik dus gaan uitzoeken welke kledingstukken er mee mogen!

Het is vooral een goede afleiding om me druk te maken over de inhoud van mijn koffer. Zo hoef ik even niet na te denken over wat er binnenkort allemaal gaat gebeuren. Zoals in mijn vorige blog geschreven moet ik op zoek naar een ander beroep omdat ik een deel van mijn huidige functie niet meer kan uitvoeren. Begin november heb ik een afspraak met personeelszaken om de mogelijkheden te bespreken. Ik heb geen idee wat ik wil en merk dat ik onbewust veel stress heb over mijn ‘werkende’ toekomst. Daarom hoop ik dat deze vakantie mij de rust gaat geven om het los te laten.  Ik wil niet bang zijn voor wat gaat komen en erop kunnen vertrouwen dat het goed gaat komen. Dus kom maar op met die toekomst beginnende met twee weken Mexicaanse zon!

Liefs, Kim

(In verband met mijn vakantie verschijnt er volgende week geen blog op dailyspoonie, tot over twee weken!)

Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten