Mijn naam is Kim, geboren in 1992 en eigenlijk al sinds mijn geboorte een beetje een kluns. Ik was altijd degene in het gezin uit enthousiasme onhandige dingen deed, met regelmatig lichamelijk letsel tot gevolg. Eigenlijk was dit nooit een probleem en herstelde ik van mijn onhandigheden tot in 2003. Mijn gebroken voet bleef pijn doen en zwellen, waardoor er uiteindelijk 6 weken gips omheen heeft gezeten. Na die 6 weken bleven de pijn/zwelling en verkleuring van de huid aanwezig en begon de twijfel van de artsen, niemand durfde toen de verdenkingen uit te spreken, maar met een verwijzing naar de pijnpoli werd wel snel duidelijk dat dit niet zomaar over zou gaan.

Diagnose: Complex Regionaal Pijn Syndroom type 1 (zonder zenuwbeschadiging), beter bekend als CRPS. Destijds in 2003 had het nog de naam Posttraumatische Dystrofie. Als je 11 jaar bent heb je geen flauw idee wat die rare namen betekenen en heb je moeite met het onthouden van de naam. Er werd direct gestart met verschillende behandelingen om de pijn te verminderen.  Toen dit niet lukte werd ik doorverwezen naar een kinderziekenhuis, waar na jaren van medicatie, fysiotherapie en training de voet weer bijna volledig herstelde. Volgens artsen was ik ‘er overheen gegroeid in de puberteit’, zelf ben ik van mening dat mijn gevecht tegen de aandoening (en tegen de rolstoel) een belangrijk onderdeel is geweest van de overwinning.

In 2008 werd een onschuldig potje basketbal tijdens sportles op school het begin van de ellende waar ik nog steeds in zit. Een gekneusde rechterwijsvinger nadat ik de basketbal iets verkeerd ving (onhandig) en ik nogal fanatiek bezig was met het team de wedstrijd te winnen.  Vele weten waarschijnlijk dat een kneuzing pijn doet, maar het is niet de bedoeling dat na twee weken de pijn en zwelling blijven toenemen. De artsen twijfelde of er dan toch geen breuk in de vinger zat, maar ik had langzaam al door dat dit op de klachten uit 2003 begon te lijken. Na 5 weken werd ik wederom doorverwezen naar de pijnpoli en werd mijn vermoeden bevestigd: CRPS. Behandelingen werden weer opgestart, maar de pijn en zwelling betroffen ondertussen al mijn hele hand en pols. Na meerdere behandelingen volgde de verwijzing naar een universitair ziekenhuis, waar ik nu nog steeds onder behandeling ben.

Het opgeven van dromen is voor mij het moeilijkste geweest. Daarin tegen ben ik trots op het doorzettingsvermogen dat ik daarmee gekregen heb.  Zo ben ik heel strijdlustig de opleiding tot HBO verpleegkundige begonnen, om mijn kinderdroom tot kinderverpleegkundige uit te laten komen. Ik kon het niet opgeven zonder het geprobeerd te hebben. Na een jaar kwam ik erachter dat dit echt niet haalbaar was, hoe hard ik ook mijn best zou doen. Ik had nu nooit als verpleegkundige kunnen werken, dus achteraf gezien was het een verstandige keuze. Ik wist niet zo goed wat ik nu moest gaan doen en heb uiteindelijk gekozen voor de versnelde opleiding tot doktersassistente. Toch dat stukje zorg maar minder intensief door o.a. de administratieve handelingen. Sinds november 2011 ben ik werkzaam als gediplomeerd doktersassistente in de gezondheidszorg. In september 2019 ben ik gestart met de deeltijd opleiding Management in de Zorg. Naast mijn huidige werk ga ik één dag in de week naar school om, vanuit mijn werkgeven en mijzelf, deze opleiding te volgen.

Mijn verhalen zullen niet alleen gaan over mijn aandoening, mijn werk of studie, maar ook over dingen die ik leuk vind om te doen. Ik ben gezegend met een geweldige familie om mij heen, lieve vrienden en collega’s die er met elkaar altijd voor zorgen dat ik de slechte dagen doorkom en alles uit het leven haal. Nu ik onderdeel ga uit maken van dit inspirerende Dailyspoonie team zal ik jullie een kijkje geven in mijn leven