A work in progress…

by Nienke

Op mijn vorige blogpost Changes werd behoorlijk goed ontvangen en kreeg ik super veel reacties op. En daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Ik vertelde al eerder dat ik meer over positiviteit, persoonlijke groei en ontwikkeling wilde schrijven. Dat schuif ik nog een paar weekjes op. Vandaag is het eerst tijd om even bij te kletsen.

Hoewel ik vol gas wil gaan op de onderwerpen die ik in de vorige blogpost heb aangegeven trap ik toch even een klein beetje op de rem. Het lijkt me eerst verstandig om jullie een beetje te updaten over mijn huidige staat van zijn.

Het gaat goed! Het is heel gek om te schrijven helemaal wanneer je terug kijkt na het afgelopen jaar waarbij mijn gezondheid toch flink onderuit werd gehaald, ik een second opinion liet doen en behoorlijk teleurgesteld werd in de uitkomst.

Maar het gaat goed met me! Afgelopen november ben ik weer gestart met het afbouwen van mijn zware medicijnen. Hoewel ik er ook tegenop zag want natuurlijk stond de winter voor de deur. Maar eigenlijk ging het net zoals eind 2017 vrij wel meteen zonder problemen. Het enige wat ik voornamelijk merkte is dat ik meer hoofdpijn kreeg en soms werd het zo erg dat de hoofdpijn veranderde in migraine aanvallen. ( Ik heb dit eerder meegemaakt dus kon dit naderhand ook linken aan het sterk verminderen van de heftige pijnstillers)

Ik merkte eind december, begin januari ook weer dat mijn weerstand behoorlijk slecht is. Ik heb de afgelopen tien jaar een hele slechte weerstand. Ik hoef maar bij iemand in de buurt te zijn die ziek is en ik ben de volgende dag aan de beurt. Het probleem is bij mij echter dat ik nooit volledig ziek wordt. Ik krijg bijvoorbeeld alle griepverschijnselen maar geen koorts. Ik heb een verkoudheid maar ik loop niet de hele dag te hoesten. Ik heb buikgriep, maar het resulteert in alleen in heftige buikloop. En de ellende is in mijn geval dat ik de ene week bijvoorbeeld griep heb, en het volgende moment wanneer ik weer beter ben heb ik een dag later buikgriep etc. Helaas heb ik nog niet exact gevonden wat mij hier goed bij kan ondersteunen. Vitamine tabletten/druppels/shots zijn vaak niet voldoende. Maar om niet te ver af te dwalen mijn weerstand was de afgelopen maanden flink aangetast en het heeft anderhalve maand geduurd voor ik weer normaal kon functioneren. Gelukkig kreeg ik geen terugval in pijn wat eerder nog wel eens gebeurde.

We zijn inmiddels bijna alweer vier maanden verder nadat ik gestopt ben met de heftige medicijnen. En het gaat dus goed! Ik ben me meer aan het verdiepen in alternatieve vormen van herstel. En zoekende hoe ik voornamelijk het lichaam het werk kan laten doen, zonder dat er teveel poespas aan te pas komt.

Het is zoeken, het is uitproberen, het is vallen, maar ook weer opstaan. Ik ben aan het nadenken over wat mijn plannen voor de komende tijd zullen zijn.. voornamelijk zal dit eerst liggen op herstel. De Nienke 2.0 of misschien al 3.0 . In augustus heb ik weer een afspraak staan met mijn arbeidscoach, wanneer ik weer een balans bereikt heb en mijn belastbaarheid op een aangenaam level heb wil ik zeker weer aan de slag.

Voor nu zit ik voornamelijk in een flow up- waards. Ik kan gelukkig mijn dagen wat meer invullen. Het lukt me om achterstallig huishouden weg te werken. Ik hoef er dan ook niet meer ontzettend lang van te herstellen. Ik merk ook dat ik zoekende ben en vooral aan het uitproberen ben wat er allemaal kan op dit moment. En ik ben dankbaar voor de hoeveelheid die het nu al is!

Zoals het nu gaat, ben ik halverwege Maart van de zware medicatie af en kan ik terug naar NSAIDS. Uiteindelijk hoop ik deze ook zover mogelijk terug af te bouwen naar een hele lage spiegel of zelfs zonder.

Daarnaast kijk ik ontzettend uit naar de lente/zomer. Nu de eerste warme lentedagen doorkomen merk ik ontzettend veel verbeteringen. En daarnaast word ik ontzettend gelukkig van zonnige dagen…

Deze blogpost voelt een beetje all over the place en daarom sluit ik mijn blog af met een quote.

Your speed doesn’t matter! Forward is Forward.

Soms ga ik heel slecht op quotes, maar deze volstaat wel in mijn leven op dit moment. De afgelopen jaren dat ik ziek ben geweest zal niet in een maand verdwenen zijn het heeft tijd nodig. En dat is Oke! 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten