5x laatst bekeken films en series #1

by Nienke
Afbeelding: Unsplash

Anderhalf jaar geleden had ik genoeg van mijn televisie pakket, en veranderde mijn pakket naar een internet only pakket. Ik keek ontzettend weinig al naar de Nederlandse televisie. Het programma aanbod werd steeds minder aantrekkelijk. Daarnaast die verschrikkelijke onderbrekingen tijdens films en series. Nee ik was er echt klaar mee.  Het was tijd voor iets anders.  Ik kies liever voor online diensten om film, series maar soms ook “ouderwetse” tv programma’s te kijken.

De laatste anderhalf jaar kijk ik steeds meer films en series. Vaak als ik een slechte dag heb maar toch op de tv kan focussen kan ik vanuit bed of de bank lekker ontspannen naar een film of een serie kijken. Ik zou misschien inmiddels film en serie recescent kunnen worden, met de hoeveelheid aan films en series ik gezien heb. Vandaag deel ik mijn 5 laatst bekeken films en series.

#1 F.R.I.E.N.D.S

Ik ben een aantal weken geleden weer opnieuw begonnen met mijn all time favorite serie FRIENDS. Ik heb deze serie inmiddels 6 of 7 keer opnieuw gezien en elke keer kan ik er nog van genieten. Het is een sitcom al uit de jaren 90.

Deze serie draait om een groep van zes vrienden: Rachel, Ross, Monica, Chandler , Joey en Phoebe. De personages wonen en werken in Manhattan, New York. Het verhaal speelt zich af in verschillende appartementen. Vooral in dat van Monica wordt veel beleefd, maar ook in dat van Ross en dat van Chandler en Joey. Daarnaast brengen ze ook veel tijd door in het koffiehuis om de hoek van hun appartementen, ‘Central Perk’.

#2 The Get Down [NETLIX ORIGINAL]

Ik was eigenlijk opzoek naar een andere serie, maar kwam te recht bij The Get Down. Het is een muzikale dramaserie.  De serie speelt zich af in de jaren zeventig in New York, in de wijk The Bronx.  In de jaren 70 waren er veel problemen in The Bronx. In de jaren 70’s  ontstond er in die wijk de muziek style HipHop.  De serie verteld het verhaal van Ezekiel ‘Books’ Figuero de rapper en Mylene Cruz de discozangeres.  In anderhalve week keken wij de serie weg. Het verbaasde ons eigenlijk hoe snel je in deze serie zat. Wel vonden we het jammer dat het maar 1 seizoen betrof maar rond 7 april kun je het 2e seizoen bekijken op Netflix

#3 Hidden Figures

Ik had al een aantal keer de trailer voorbij zien komen van deze film. Deze film moest en zou ik gaan zien. In de film Hidden Figures wordt het onvertelde verhaal van Katherine Johnson, Dorothy Vaughn en Mary Jackson verteld. Drie ontzettend briljante vrouwen van Afro-Amerikaanse afkomst die werkten voor de NASA. Deze 3 vrouwen waren het brein achter een van de grootste operaties in de geschiedenis namelijk de lancering van astronaut John Glenn in de ruimte.

Dit is een van mijn favoriete films van de laatste tijd. Hidden Figures is naar mijn mening een belangrijke historische film met betrekking tot de ruimtewetenschappen en voor de Afro-Amerikaanse gemeenschap. Je ziet het effect waar de vrouwen mee te maken hebben gehad met betrekking tot verdeeldheid in 1961.

#4 Abstract: The Art of Design [Tinker Hatfield]

Abstract is een documentaire serie waarbij 8 verschillende creatieve personen aan bod komen. Zij vertellen hun verhaal waarmee zij de wereld mooier proberen te maken.  De aflevering die ik hiervan wilde zien was de aflevering over Tinker Hatfield de schoenontwerper van Nike. Tinker verteld over zijn passie en hoe hij schoenenontwerper werd. Een heel interessante documentaire om te bekijken. Persoonlijk ben ik niet een enorme sneaker-fan maar ik vond het wel interessant om het verhaal van deze man te kennen.

#5 Orange is the new black

Orange is the new black is al een behoorlijke tijd op Netflix te bekijken, want seizoen 1 begon al in 2013. Maar ik kwam behoorlijk laat onder m’n steen vandaan en ben ongeveer 6 maanden geleden begonnen met kijken. De serie is gebaseerd op de autobiografie ‘Orange Is the New Black: My Year in a Women’s Prison’ van Piper Kerman. De serie draait om Piper Chapman. Piper wordt naar de vrouwengevangenis gestuurd nadat ze door een medeplichtige verraden wordt, voor het smokkelen van drugsgeld voor haar toenmalige geliefde en internationale drugssmokkelaar Alex Vause.

Inmiddels ben ik door 2 hele seizoenen heen en ben nu op de helft van seizoen 3. Tot seizoen 4 staat op Netfix en seizoen 5 komt in Juni op Netflix. Ik moet zeggen door de eerste twee seizoenen kwam ik vrij makkelijk. Maar na seizoen 2 heb ik even een kleine OITNB pauze ingelast en ben ik even een aantal andere series gaan kijken. Inmiddels ben ik weer gestart met seizoen 3 en ik zit er wel weer lekker in. Gemiddeld kijk ik 2 tot 3 afleveringen op een dag. Tja ik houd nou eenmaal van bingewatchen. Daarom ben ik eigenlijk wel blij dat ik deze serie niet van het begin al ben gaan kijken. Want nu kan ik immers in een keer door kijken zonder dat ik hoef te wachten dat er een nieuwe aflevering of nieuw seizoen op netflix komt.

Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten