5 favoriete (bord)spellen van dit moment.

by Nienke
Bordspel monopoly

Tot ik ongeveer een jaar of 10 was speelde ik regelmatig bord en gezelschap-spellen. Daarna werden de bord en gezelschap-spellen vervangen voor computerspellen. Jaren lang speelde ik dagelijks The Sims en Rollercoaster Tycoon. Ik had een korte periode waarin ik in het weekend nog vaak wel kaartspellen. Hoe ouder ik werd hoe meer de spellen op de achtergrond verdwenen. Op mijn 18e kwam er na een periode nog wel eens een bordspel onder uit onze kelder naar boven en speelde ik rummikub en monopoly met mijn nichtje. Vanaf ongeveer mijn 20e speelde ik vrijwel geen spellen meer.

Inmiddels gezamenlijke vrienden van Bryan en mij zijn echte gezelschap en bordspel liefhebbers.  Toen ik net met Bryan een relatie had en wij vaker bij hun over de vloer kwamen werd er regelmatig geopperd: Zullen we een bordspel spelen. Ik werd er alleen nooit heel enthousiast van . De enige drie spellen die ik Oké vond om te doen waren Uno, Kolonisten van Catan en Ik hou van Holland.

Inmiddels zijn we nu 7 jaar verder, en moet ik bekennen ik vind eindelijk bord en gezelschap-spellen leuk.
Als het kan plannen wij maandelijks een bordspel avond met vrienden in. Ook heb ik inmiddels een klein spellen collectie aangeschaft.

1. Wie ben ik?

Doos bordspel wie ben ik?Het spel Wie Ben Ik? is gebaseerd op het gelijknamige televisieprogramma. Het spel is al sinds 2008 op de markt. De bedoeling is om zo snel mogelijk te raden wat er op het bordje voor je staat. Laatst vond ik dit spel dus bij de kringloop voor maar €2.50. (vrijwel nieuw)

3 weken terug hadden wij weer ons maandelijkse bordspellen avondje.  Wij hadden alle 4 nog nooit dit spel gespeeld dus waren wel benieuwd hoe het zou zijn, of je na een half uurtje al weer klaar zou zijn, omdat het toch niet zo leuk zou zijn als  verwacht.

Ik kan je vertellen wij zijn ruim 4 uur zoet geweest met dit spel. We hebben alle 4 drie rondes gespeeld. Wie ben ik? Wat ben ik? en Waar ben ik? Het was echt ontzettend leuk om te doen soms ook heel lastig om te raden wie of wat je bent. Maar toch zijn we 4 uur zoet geweest.

Spellendoos 30 seconds

Je speelt 30 seconds in teams. Een iemand van jou team probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de 5 begrippen op een kaartje te omschrijven. Hoe meer begrippen je raadt hoe meer plekken vooruit je mag richting de finish.

Vorige maand speelden wij voor het eerst 30 seconds. We deelden ons op de vrouwen vs de mannen. Ook dit vind ik een ontzettend leuk spel. Ik moet wel zeggen dat ik het van mezelf soms vind tegenvallen dat ik niet de begrippen binnen 30 seconden kan omschrijven. Regelmatig kwam het ook voor dat ik gewoon een complete blank stare had. (brainfog?)

3. Pim Pam Pet – Het laatste woord.

Spellendoos pim pam pet

Je krijgt een onderwerp bijvoorbeeld noem dingen die vierkant zijn. In elke beurt tikken tien seconden weg. Geef een antwoord en druk de eerste letter ervan in. Zo loopt de spanning behoorlijk op, want de volgende speler kan uit steeds minder letters kiezen. Wie het laatste woord heeft voor de timer voorbij is krijgt het kaartje. De speler met de meeste kaartjes wint het spel.

Dit spel bestaat dus al ontzettend lang ook in de normale versie (die ik laatst ook voor mijn eigen collectie scoorde bij de kringloop) Ik had dit spel na mijn heugen nog nooit gespeeld. En je wordt bloed fanatiek van dit spel.

4. Kolonisten van Catan

Spellendoos Kolonisten van Catan

Je begint dit spel met 2 dorpen op een variabel speelbord met akkers,bergen en bossen weiden en heuvels. Wanneer je aan de beurt bent, gooi je met de dobbelstenen om te bepalen wie er grondstoffen krijgen. Dat is afhankelijk van de positie van je dorpen. Daarna kun je handelen met de bank of met je medespelers. Je krijgt namelijk niet alle soorten grondstoffen binnen. En die heb je wel nodig om nieuwe straten, dorpen,en steden te bouwen. Je wint dit spel wanneer je als eerste 10 punten hebt verzameld.

Dit spel is vanaf mijn 16e al een favoriet, dat is inmiddels alweer 11 jaar. Ik heb ook de computer game gehad van Catan. Dat was ook ontzettend leuk, ik vind het zelfs jammer dat ik hem niet meer kan spelen op mijn computer.
ik moet wel toegeven dit spel verschuift wel steeds verder uit mijn top 5.

5.Monopoly

Spellen doos monopoly

Dit is het denk ik het beroemde spel . Monopoly is voor snelle onderhandelaars waarin spelers kopen, verkopen, onderhandelen en ruilen om de het grootste bezit te behalen. Sinds mijn 8e is dit een van mijn favoriete spellen. Ik heb jaren (en nog steeds) met de versie met guldens gespeeld. Wist je dat Marly een Disney versie heeft Ge-DIY-ed

Welke spellen ik zeker nog wil spelen of aan mijn collectie toevoegen.
  • Who’s the dude
  • Carcassonne
  • Ticket to ride
  • Boom boom balloon (al ben ik bang voor knappende ballonnen)
  • Cards against humanity
Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten